Yedigöller Milli Parkı
Yedigöller Milli Parkı, Bolu ilimizde bulunan doğal bir parktır. Doğa yürüyüşü yapan, fotoğraf çekimi yapan ve kamp yapan kişiler bu bölgeyi sıklıkla tercih etmekte ve bölgenin doğal nimetlerinden fazlasıyla faydalanmaktadırlar. Bölge genelinde 7 farklı göl olması ve her gölün de kendine özgü görünümü olması sebebiyle her yıl binlerce kişi gerek uzun tatillerde gerek sadece hafta sonu tatillerinde milli parka gelerek keyifli bir zaman geçirmektedir.
Yedigöller Bungalov Evlerine Nasıl Gidilir?
Yedigöller Batı Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. Bolu ilinin en kuzey kısmında yer alan milli parka farklı yöntemler ile ulaşım sağlanabilmektedir. Bölge çevresinde konaklama hizmeti vermekte olan Bungalov ev şirketleri ile de bağlantıya geçilerek birkaç günlük tatil daha da keyifli hale getirilebilmektedir.
Yedigöller parkına ulaşmak için genellikle belirli yollar izlenmektedir. Fakat bölge hakkında bilgi sahibi olan kişiler farklı yolları kullanarak, milli parka daha hızlı bir ulaşım sağlanmaktadır. Fakat yolculuk sırasında bazı bulutlar ile aynı yükseklikte seyahat edilmesinden dolayı bazı tarihlerde yollar kapanabiliyor ve ulaşım aksıyor. Bu sebeple Bolu Belediyesi tarafından belirlenen güzergahlar tercih edildiğinde milli parka hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlanmış olmaktadır.
Yedigöller’e gitmek isteyen kişiler İstanbul-Ankara kara yolunu kullanarak buraya ulaşım sağlayabilmektedir. Kara yolunun 150. kilometresinde Yeniçağ’a girildikten sonra 190 kilometre daha ilerledikten sonra Bolu ili içerisinden kuzeye ayrılmakta olan yollar ile bölgeye ulaşılabilmektedir. Kış aylarında rakımın yüksek olmasından dolayı birçok ulaşım yolu kapalı durumdadır. Bu sebeple ulaşım sadece Yeniçağa, Yazıcık ve Mengen üzerinden yapılmaktadır. Uzun süreler boyunca gerçekleştirilmekte olan yol çalışmaları bitirilmiş ve artık bölgeye ulaşım daha rahat ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Yedigöller’e ziyarete gidildiğinde ilk arayış konaklama seçenekleri ile başlamaktadır. Şehir merkezinden uzak olması sebebi ile çok fazla konaklama alternatifi bulunmamaktadır. Fakat milli parkın görünümü ile bire bir uyumlu olan bungalov evler her yıl binlerce kişi tarafından tercih edilmekte ve sıklıkla kullanılmaktadır. Habitat Mesire Evleri olarak bilinen bungalov evlere ulaşım oldukça basittir. Yedigöller Milli Parkı içerisinde yer alan göllerden biri olan Serin göl yakınlarında olan yerleşkeye kısa bir yürüyüş sonrasında kolayca ulaşılabilmektedir.

Yedigöller bungalov evleri rezervasyon imkanı sunan Habitat Mesire Evlerine farklı kanallar aracılığı ile ulaşılabilmektedir. İletişim için 0533 146 31 21 numaralı hat tercih edilebilmektedir. Alternatif telefon numarası olarak 0534 770 29 53 tercih edilebilmektedir. Yüzlerce ağacın içerisinde bulunan bungalov evleri fazlasıyla doğal bir görüntü elde etmiş durumdadır. Bölge genelinde konaklamak için bu yerleşim yerini tercih eden kişiler milli parkın güzelliklerinden sonuna kadar faydalanabilmektedirler. Doğayla iç içe olması sebebiyle her türlü gürültüden ve şehir kalabalığından olan bölge çok fazla kişi tarafından tercih edilmesine rağmen herhangi bir tahribata uğramamıştır. Yıllardır aynı şekilde tüm doğal güzelliğini korumaktadır.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski